Лично аз много съжалявам, че Борисов подаде оставка. Дори в първия момент бях малко ядосана. Това заяви в интервю за Нова телевизия вицепрезидентът Маргарита Попова. Тя посочи, че дали е сгрешил или не Борисов знае най-добре. По думите на Попова и на Плевнелиев не му се искало да я има тази оставка.

Маргарита Попова потвърди, че с нея са водени разговори да се кандидатира за президент, но тя отказала. "Много хора пожелаха да се кандидатирам и останаха разочаровани, когато отказах", сподели Маргарита Попова. Тя допълни, че на този етап сякаш това не е реалистично.

Предложението не е дошло от ГЕРБ и затова тя е отказала.

Попова заяви, че амбициите и представите й за престоя в президентската институция са с Росен Плевнелиев да излязат заедно, така, както са влезли.

Маргарита Попова е категорична, че в 21 век въпросите не може да се решават с война. В президентската институция редът и правилата се определят от държавния глава, подчерта тя.

Според Маргарита Попова политиците хулят съдебната система, за да спасят себе си. За политическата класа било много удобно да има вечен виновник, за да не посочи себе си и да не се дискредитира.

Попова намира за пагубна симбиозата между политици и съдебна власт, която според нея се случвала великолепно. Лично на нея й харесва германският модел. Там имало много малко случаи на корупция.

Маргарита Попова смята, че политическата квота във Висшия съдебен съвет (ВСС) е висока. Тя попита какво прави там министърът на правосъдието.