Независимо от затрудненията, които среща София, в следващия си мандат няма да се съглася в Карлово да се приемат още бали софийски боклук.

Това заяви пред журналисти кандидатът за втори кметски мандат на Карлово Емил Кабаиванов, цитиран от БТА.

Поводът за изявления на представители на Столична община, че едно от възможните решения за задаващата се криза със сметта в столицата е "да се увеличат квотите в Карлово и Пловдив".

Карловци си държим на думата и въпреки трудностите ще изпълним стриктно договора, който подписахме, но няма да приемем той да бъде променян, подчерта кандидатът за кмет.

Кабаиванов подчерта, че на сметището на Карлово са приети толкова бали, колкото е бил капацитетът му без да се поема реален риск.

На въпрос за финансовата част от предизборната му кампания Кабаиванов отговори, че веднага след изборите е готов да излезе с отчет за похарчените средства.

Емилия Тончева - социолог от агенция "Аппа" обяви, че последното социологическо проучване сочи като най-разпознаваем в малките населени места кандидат за кмет на Карлово е Емил Кабаиванов.

Другият извод е, че хората не одобряват и се дразнят на разточителната кампания, водена от кандидата за кмет на БСП Найден Найденов.

Според социолога липсата на ясни послания на повечето от кандидатите също е проблем, който се забелязва от избирателите. В това отношение, подчерта Тончева, Кабаиванов има предимство, тъй като представя конкретна програма за всяко населено място на територията на общината.