От Младежката организация на СДС искат да бъде разпусната Комунистическата партия в България (КПБ). Те призовават Софийска градска прокуратура да се самосезира, става ясно от писмо от лидера на МСДС Дончо Златев.

Причина за това е разпространеният на 14 юли запис на разговор между председателя на Комунистическата партия на България Александър Паунов (в текста от МСДС е написан като Петрунов - б.р.) и бизнесмена с 18 обвинения Васил Божков. Разговорът между тях е проведен на 10-ти юли 2020 г.

В записите става ясно, че депутатът от Комунистическата партия и неин лидер Паунов обсъжда с Божков активно участие в протестите на гражданите и възможностите за "хвърляне на бензин в огъня".

Публикуваха четири СРС-та на Васил Божков

Публикуваха четири СРС-та на Васил Божков

Разговори за протестите, за бъдещи политически проекти

С тези разговори се разобличава подривната, подмолна и противодържавна дейност на народния представител от Комунистическата партия в координация с обвиняемия за редица престъпления бизнесмен Васил Божков.

Тези събития само ни припомнят причината поради която Комунистическия режим в България е обявен за престъпен, пишат от МСДС.

Те припомнят, че Законът за обявяване на Комунистическия режим в България за престъпен е обнародван в Държавен вестник, бр. 37 от 5 май 2000 г.

Това е причината от младежката партийна организация да смятат, че действията на Комунистическата партия на България са в абсолютен унисон с действията на Българската комунистическа партия в периода 1944 - 1989 г. Заради тези действия организацията е обявена за престъпна.

Александър Паунов напуска ПГ на БСП

Александър Паунов напуска ПГ на БСП

Заради излезлите разговори между него и Васил Божков

Всички организации, основаващи се на идеологията на БКП са били насочени към потъпкване на човешките права и демократичната система, цитират Закона от МСДС. Според тях, сегашната комунистическа партия, в частност нейния председател и (вече независим - б.р.) депутат Александър Паунов, иска да се подстрекават протестите и да се предизвиква насилие с цел дестабилизация.

"Ние смятаме, че съществуването на такава партия, освен обида за стотиците хиляди репресирани българи и техните близки, е равнозначно да има партия на българските нацисти. Нека не позволяваме повече подобни структури и политици да сеят омраза чрез пропагандирането на осъдени от света идеологии", пише в сигнала до СГП председателят на ИКВ на МСДС и член на НИС на СДС Дончо Златев.