Новата политическа формация "Български възход" ще се отличава фундаментално от останалите политически партии, тъй като ще се стреми да бъде свързващото звено между гражданското общество и държавната власт, заяви в студиото на БНТ Ралица Симеонова, бивш заместник-министър на отбраната и координатор на учредяващата се в момента партия "Български възход" на бившия служебен премиер Стефан Янев.

Тя заяви, че партията ще се позиционира в "национално-консервативния спектър ... по-скоро в дясно" и ще очаква подкрепата от всички български граждани, които смятат, че "родолюбието не е клише". Тя отрече категорично президентът Румен Радев да стои зад политическия проект на Стефан Янев.

Президентът за партията на Янев: Не работя с подставени лица

Президентът за партията на Янев: Не работя с подставени лица

За втори път на президента се преписва политически проект - това е грешно разбиране

Ралица Симеонова разкритикува управляващата коалиция, като заяви, че там "наблюдаваме аматьорски подход, процесът на взимане на решения не се основава на никаква логика. Има вакуум, а ако има някакви правила очевидно не се спазват".

По темата за вероятни предсрочни избори Ралица Симеонова заяви, че има сериозни шансове управляващата коалиция да не издържи дълго във времето. "Разпадането на коалицията закъснява, може би повече няма да има правилни решения, които да бъдат взети", каза Ралица Симеонова.

Хамид Хамид: И утре правителството да подаде оставка, ще е късно

Хамид Хамид: И утре правителството да подаде оставка, ще е късно

Петков и Василев като Макс и Мориц и игра с торти и пасти

Според нея предоставянето на военнотехническа помощ за Украйна не е никакво решение и не променя сегашната ситуация.

"Правителството трябва да има ясна позиция, а няма единно мнение. Това означава, че коалицията не може да взима решения по подобни въпроси. Ние не сме "за" предоставяне на военна помощ за Украйна, по този начин влизаме директно в конфликта, предоставяйки оръжие нека си дадем сметка, че то убива. Аз лично бих подкрепила ремонт на военна техника", добави Ралица Симеонова.

Относно енергийната сигурност на България координаторът на новата партия подчерта, че предпочитането на едни източници за сметка на други не е диверсификация и би следвало да се разглеждат всички възможности.

Янев събира "семейство" в сектора на националния консерватизъм и българския код

Янев събира "семейство" в сектора на националния консерватизъм и българския код

Той очаква скоро да има предсрочни избори и се готви за тях