Десет мобилни групи на БСП тръгват от утре да събират подписка за референдум за бъдещето на проекта АЕЦ „Белене", съобщи областният лидер на левицата  в Бургас Атанас Зафиров, цитиран от e-burgas.com.

От врата на врата ще търсят подписи през следващите няколко седмици екипите на БСП - Бургас. „Съсредоточили сме всички сили в подписката. Освен в Бургас, ще се насочим също и към морските общини", каза още левият лидер Зафиров.

Над 20 хиляди подписи са събрали от бургаската структура на БСП до сега. Областният лидер на левицата опроверга информация, разпространена от Националния съвет на столетницата през миналия месец. Според нея бургаската структура на БСП е събрала по-малко подписи за референдума, отколкото членове има. Зафиров категорично заяви, че това са стари данни, които не са актуализирани.

В национален мащаб до момента са събрани над 310 хил. парафа. Левицата стартира националната си кампания преди месец. От БСП настояват да се проведе референдум за бъдещето на проекта АЕЦ „Белене".

Нужни са 500 хиляди валидни подписа на БСП, за да се осъществи референдум. При 250 хил. въпросът ще се разгледа на дневен ред в парламента и тогава ще стане ясно дали ще се стигне до допитването или не.