Сутрешно напрежение в пленарна зала. Повод стана вчерашното искане на левицата за изслушване на премиера Бойко Борисов и кмета на София Йорданка Фандъкова за случая с починалото дете в следствие на ток.

Днес председателстващият заседанието Емил Христов вкара точката като предложение в дневния ред. От ГЕРБ поискаха поименна проверка преди тя да бъде гласувана. Това накара социалистите, които традиционно не са в зала в началото на заседанието да влязат. Предложението за изслушване обаче не мина. Това ядоса депутатите от БСП. Не ви ли е срам да прикривате корупцията, попита Христо Проданов, на което обаче Емил Христов предупреди, че нарушават правилника. Червеният депутат бе наказан с предупреждение.

Левите настояха за прегласуване на предложението, но то отново не мина. Затова и Христов настоя за спазване на правилника.

Иван Иванов от БСП излезе на трибуната и посочи, че управляващите се опитвали да скрият премиера. Погазихте правилника, ядоса се Иванов. Емил Христов му обясни, че Христо Проданов не е наказан. Георги Свиленски поиска пак да се гласува предложението за изслушване на премиера и кмета на София за случая с удареното от ток дете. От ГЕРБ подвикваха от зала, което възмути левите. Свиленски настоя за ред в залата.

БСП иска да знае кой подкрепя беззаконието в България. Филип Попов пък се възмути, че се отнемала думата на депутатите от левицата. Не можете да скриете уродливото лице на корупцията, каза социалистът. Червените посочиха, че Бойко Борисов не е влизал в новата зала на законодателния орган. Не можете да скриете тази корупция, която се шири в държавата и ни води към дъното, обясни Попов.

Червените започнаха да скандират от място: "Оставка!". Моля да запазите хладнокръвие, настоя Емил Христов.