Очевидно не съм удобен на Бойко Борисов и на хора около него.
Това обяви в кулоарите на парламента министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров.

Бойко води компроматна война срещу мен, за да си прави имиджа на борец”, смята Овчаров.

Запитан дали според него столичният кмет използва свои връзки в МВР, за да вади компромати срещу него, енергийният министър отговори:
Бойко, поради душевната си простота, сам го каза”.

По думите на Овчаров използването на класифицирана информация от службите за разгръщане на компроматна война не е знак за доброто развитие на България.

Според вицепремиера с назначената проверка на 15 май от кмета на София Борисов се стреми „да се покаже в активна позиция при положение, че нищо не върши”.

Отговорът на кмета:
На едно дете като му вземеш дъвките и близалките почва да хленчи. За да върна на гражданите на София милиони левове, придобити по престъпен начин, ще приложа каквито искам средства.

По думите на министъра на икономиката и енергетиката първата проверка на Топлофикация София, назначена от него съвместно с кмета, е била успешна.

На основата на тази проверка намалихме цената на парното на софиянци с 10% за следващата година, подчерта Румен Овчаров.

Преди това изявление, пред народните представители министърът подчерта, че проблемът с топлофикация е омръзнал на всички и единственият препъни камък за разрешаването му е кметът на столицата - Бойко Борисов.

Припомняме, през последните два дни Овчаров и Борисов си размениха открити писма, които обаче не доведоха да намаляване напрежението между тях, както и до желана от Овчаров двустранна среща.