Подценени са инвестициите в модернизирането на електропреносната мрежа.
Това заяви Трайчо Трайков в отговор на питане на Румен Овчаров относно политиката на Министерството на икономиката и правителството за недопускане на сривове в електроснабдяването.

Не стават ясни причините за претоварване в електрозахранването, смята Румен Овчаров. Той обвини за ситуацията EVN, която инвестирала най вече в присъединяване към мрежата си, колкото се може повече хотели, без мрежата на компанията реално да има капацитета да поеме обслужването им.

Овчаров каза още, че правителството на ГЕРБ оскъпил проекта Цанков камък и платило по него повече, отколкото правителството на Тройната коалиция. Това, според Овчаров, е довело до лошото финансово състояние на НЕК.
Ще пропусна иронията в това вие да ме питате за състоянието на електропреносната мрежа, обърна се към социалиста министър Трайков, като обясни, че основна причина за сривовете в тока е строителният бум в региона на Черноморието.

Предишното правителство, по думите му, е подценило състоянието на настоящата електромрежа и е насочило инвестициите към възобновяеми мрежи.
В следващите години МИЕТ планира да инвестира 767 млн. лева в модернизиране на електропреносната мержа.
За пръв път тази година 80% от инвестиционната програма на НЕК е насочена към модернизация на електропреносната мрежа, каза министър Трайков.
За авариите през лятото виновна е НЕК, в чиято мрежа е проблемът, стана ясно още от отговора му.