"Опозицията на Корнелия Нинова се изчерпа и за съжаление стигна до нивото, в което единствените им аргументи са "дайте да я махаме, защото не ме подкрепя за евродепутат или защото не съм депутат" и така нататък. Когато стигнаха на това ниво, тези хора вече трябваше да са разбрали, че са загубили битката и в Националния съвет, и в партията", обяснява пред БТВ Румен Овчаров.

Овчаров коментира, че докато опозицията е водила принципните спорове, част от които той е подкрепял, е имало смисъл от цялото това говорене.

"Опозиция в БСП винаги е имало и това е хубаво, но тази опозиция, с претенциите, които има- да променя отново устава, прави едно и също с очакванията да стане нещо различно. Няма да се случи и те трябва да измислят нещо сериозно, ако искат да бъдат сериозна опозиция".

Според него, "на изминалите избори ГЕРБ си изиграха играта. Те се страхуваха от тези избори и взеха всички мерки, за да не се провалят".

Станишев: С този председател БСП няма шанс да спечели

Станишев: С този председател БСП няма шанс да спечели

БСП губи своята естествена интелигентност и започва да се държи силово като ГЕРБ

Той добави, че управляващите са започнали с лишаването на опозицията от субсидия. "Този акт удари директно БСП, защото с 1 лев субсидия партия като БСП не може да направи избори в цялата страна. Това обаче не засегна ГЕРБ и ДПС".

"На тези избори левите чугуни се оказаха много по-гъвкави от десните чугуни, защото ако десните бяха подкрепили БСП толкова, колкото ние подкрепихме техните кандидати, ГЕРБ щеше почти да изчезне от картата на София", обяснява Овчаров.

Според него, Манолова е щяла да спечели изборите в София, ако тези фактори са липсвали. "Другият фактор, който Мая Манолова не оцени достатъчно, е рязкото разграничаване от избирателите на БСП и дори листата ни загуби от това".

Нинова: Фалшива новина е, че в БСП ми искат оставката

Нинова: Фалшива новина е, че в БСП ми искат оставката

Въпросните 50 души се оказали 21