Оставка няма да подавам. Това заяви категорично лидерът на БСП Корнелия Нинова пред Нова телевизия.

По нейни думи неприятностите в левицата са вследствие на промяната, която партията е започнала преди 3 години - ограничаване на мандатите на народните представители.

"Избрахме председателят да бъде избиран пряко от всички членове на партията, а не от определен кръг в БСП. Ограничихме председателя с два мандата. Целият този процес на промяна и на обновление с нови лица доведе до тези вътрешнопартийни тревоги в БСП", обясни Нинова.

БСП не е разцепена, но тръгва към пряк избор на лидер

БСП не е разцепена, но тръгва към пряк избор на лидер

Нинова недоволна, че се правят заклинания, че партията никога няма да спечели

Тя поясни, че не отхвърля лидерския въпрос като изключително важен и напомни, че именно той е бил поставен в алтернативния доклад като единствен начин за разрешаване на всички проблеми в партията.

В него бяха изредени оценки, проблеми и т.н. и накрая се казва, че всичко това може да бъде решено, ако сменим Корнелия Нинова, обобщи лидерът на партията и заключи, че някои очевидно са на мнение, че всички въпроси в партията могат да бъдат решени само ако нея я няма.

Тя подчерта, че въпросните 50 души, които са й поискали оставката, всъщност са се оказали 21.

16 от БСП-Варна с декларация, че не са искали оставката на Нинова

16 от БСП-Варна с декларация, че не са искали оставката на Нинова

Деклараторите одобряват политиката на БСП

Оказа се, че вътре има имена на колеги, чиито имена са ползвани, а те не знаят за това, т.е. това е фалшива новина, подчерта Нинова.

Запитана за разнопосочните мнения за оценка на резултатите от изборите, тя обясни, че става въпрос за спор на върха на БСП между групи хора в Националния съвет. По нейни думи истинското решение е в партията и нейните членове са тези, които ще дадат оценка на резултата и ръководството от първи декември до март, когато е отчетно-изборната кампания в БСП.

Истинското решение е в партийните структури, не при нас, горе на върха, категорична бе Нинова.

Миков със смазваща критика към Нинова - с нея БСП нямала (светло) бъдеще

Миков със смазваща критика към Нинова - с нея БСП нямала (светло) бъдеще

Образът на БСП се размивал