Червените се събраха на пленум да анализират изборните резултати.

Надявам се ,че анализът ще бъде трезв и разумен, а не захаросан, какъвто беше на предходните парламентарни и европейски избори. Това коментира Борислав Гуцанов, който категорично иска оставката на ръководството.

Имаме огромни възможности за едно добро представяне на предстоящите парламентарни избори, убеден е той. Брутално бил поразен уставът.

Цялостното представяне на изборите давало основание да се искат оставки. БСП трябвало да се бори не за балотаж и второ място, а да се бори за управлението на страната.

Входът на БСП за местната власт е през областните градове, отчете Кирил Добрев

Входът на БСП за местната власт е през областните градове, отчете Кирил Добрев

Имало подмладяване в партията

Всеки има право да си каже мнението, подчерта и депутатът Георги Гьоков. За него няма необходимост от оставки. Резултатите не са толкова черни, колкото са изкарани в паралелния анализ, заяви червеният депутат. В национален мащаб левицата се е представила по-добре, отколкото на предходния местен вот.

Димитър Дъбов смята, че реалната оценка за отминалите избори е на опозиционерите. Георги Гергов очаква нормален пленум. Столетницата имала 30-40 000 ръст. Не смятам, че сега трябва да се занимаваме с оставки, подчерта пловдивският бизнесмен.

Янаки Стоилов иска безпристрастен анализ. Въпросът с оставките в момента не бил реалистичен. Трябвало обаче да се проследят тенденциите в партията.

ГЕРБ ерозира в местната власт, промяната е необратима, доволна Нинова

ГЕРБ ерозира в местната власт, промяната е необратима, доволна Нинова

Левицата дава подкрепа на Манолова за касиране на вота

За Сергей Станишев важният въпрос е защо след като ГЕРБ ерозира, хората не припознават левицата. Замитали се проблемите зад килима. БСП губи основни свои характеристики, подчерта президентът на ПЕС.

БСП се превръща в лидерска партия, критикува той. Подменяли се същностни характеристики на столетната партия. БСП се самоизолира от европейското демократично семейство, недоволен е Станишев. Оставките не са най-важното, допълни още той. Трябвало да се преосмислят грешките.