16 членове на ръководството на БСП-Варна твърдят, че няма решение за искане на оставките на лидера на БСП Корнелия Нинова и шефа на предизборния щаб Кирил Добрев. Това съобщиха от БСП-Варна в писмо до медиите.

"Разграничаваме се от твърденията на Борислав Гуцанов по медиите, че колективният орган Градски съвет на БСП - Варна е гласувал решение да се поискат оставките на Корнелия Нинова и Кирил Добрев", гласи декларация с подписите на 16 членове на ръководството на партията в морската ни столица. Подписката е изпратена до Националния съвет на БСП. 

Раздор в БСП, Гуцанов обжалва решението на пленума за Клисарова
Обновена

Раздор в БСП, Гуцанов обжалва решението на пленума за Клисарова

Варненските социалисти нямало да бламират Анелия Клисарова

Припомняме, вечерта на балотажа на местните избори - 3 октомври, Гуцанов заяви, че ще поиска оставката на Нинова заради загубата във Варна.

На 15 юли Корнелия Нинова свали доверието си от дългогодишния местен водач на партията Борислав Гуцанов, като го обвини, че фалшифицирал членската маса. Тя поиска и смяната на Гуцанов в Изпълнителното бюро на партията. Той пък обяви, че ще оспорва решението в съда.

На местните избори БСП издигнаха кандидатурата на Анелия Клисарова за техен кандидат.

"Декларираме, че ние не сме присъствали на заседание на Градския съвет, на което да се е обсъждало, гласувало и приемало подобно решение", пишат още социалистите.

Те заявяват одобрението си към водената от БСП и ръководството й политика. Декларацията на варненските социалисти идва след медийни участия на Борислав Гуцанов, в които той заявява, че Градският съвет на социалистите във Варна иска оставката на Корнелия Нинова и Кирил Добрев. 

Миков със смазваща критика към Нинова - с нея БСП нямала (светло) бъдеще

Миков със смазваща критика към Нинова - с нея БСП нямала (светло) бъдеще

Образът на БСП се размивал