Борислав Гуцанов, лидер на социалистите във Варна, ще иска оставката на Корнелия Нинова и на ръководството на партията, заради загубата на изборите във Варна.

Това обяви Гуцанов пред микрофона на БНТ в коментар на изборните резултати в морската столица, където кандидатът на ГЕРБ Иван Портних спечели балотажа среща Костадин Костадинов от партия "Възраждане". Самият Гуцанов обяви подкрепата си за Костадинов и призова социалистите във Варна да го подкрепят. Уклончиво беше мнението на ръководството на БСП, които обаче не обявиха явна подкрепа.

Самите социалисти имаха собствен кандидат на първи тур, но Анелия Клисарова остана трета с 14.02%.

Борислав Гуцанов обясни, че на втория тур градската организация, която е единствената, имаща право на това, е взела решение да подкрепи Костадин Костадинов. Това решение е и в унисон с призивите на Корнелия Нинова да се гласува срещу ГЕРБ, обясни Гуцанов и подчерта, че Варна е имала уникалния шанс да промени своето управление. "Защо "Позитано" 20 се намесиха е тема, която ще тепърва ще се обсъжда, но Гуцанов обясни, че ще постави въпроса на следващия Национален съвет на партията. Тогава ще поискат и оставката на лидера и ръководството заради това, което се случи във Варна, отсече Борислав Гуцанов.

Той постави въпроса и към БСП и социалистите изобщо: Дали наистина искаме да победим ГЕРБ или има други договорки.

Гуцанов е тумор, скочи Кирил Добрев

Гуцанов е тумор, скочи Кирил Добрев

Досега никой червен не си позволявал да обжалва партийно решение в съда

Припомняме, през лятото лидерът на БСП Корнелия Нинова свали доверието си от дългогодишния местен водач на партията Борислав Гуцанов, като го обвини, че фалшифицирал членската маса. Тя поиска и смяната на Гуцанов в Изпълнителното бюро на партията. Той пък обяви, че ще оспорва решението в съда