На върха на БСП има различия, но в никакъв случай партията не е разцепена. Това заяви пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова.

50-те подписали се, които искаха оставката й, се оказали наполовина. Освен това тези хора не излъчвали мнението на организациите си, а лично мнение.

Това не е разцепление в партията, защото нито вие, нито аз съм партията, казала им соцводачката. Фактът, че 7 часа дискутираме, спорим, че пред медиите има алтернативен доклад, че всички вътрешни опозиционери говорят различни неща пред медиите, е опровержение на твърдението, че сме авторитарна партия, обясни още Нинова.

Захаросан пленум на БСП мъдри два анализа за изборните резултати

Захаросан пленум на БСП мъдри два анализа за изборните резултати

Според Сергей Станишев левицата губи основни свои характеристики

Тя е недоволна, че се правят заклинания, че партията никога няма да спечели. "Чакайте, как го разбрахте това? Това зависи от нас. Казах им, че не предлагат решения на проблемите", посочи лидерът на червените. Оставката й се искала само пред медиите, не и в заседателната зала, където се събира пленумът. Пленумът приел решение за започване на процес на нови избори в партията. През април преди конгреса трябва да има пряк избор на председател на БСП.

Припомняме, днес червените се събраха на пленум да анализират изборните резултати. Георги Гьоков заяви, че за него няма необходимост от оставки. Той беше подкрепен от Димитър Дъбов.

За Сергей Станишев пък важният въпрос бил защо след като ГЕРБ ерозира, хората не припознават левицата. Според него проблемите се замитали под килима и БСП губи основни свои характеристики.

Входът на БСП за местната власт е през областните градове, отчете Кирил Добрев

Входът на БСП за местната власт е през областните градове, отчете Кирил Добрев

Имало подмладяване в партията