Важните неща не се отразяват от медиите, които правят опит за държавен преврат. Обединени от мафиотски интереси, те осъществяват реален опит за държавен преврат, обвини от парламентарната трибуна за пореден път лидерът на „Атака" Волен Сидеров.

Нито едно от тези неща, които се приемат, не става достояние на широката общественост, заяви лидерът на националистите и бе категоричен, че народът не е на жълтите павета, не е в тези агитки, а очаква тези промени, които днес се приемат от депутатите.

Партиите извън парламента на бунт срещу поправката „Сидеров"
Още...

„Направихме така, че да има заседание. Ако не го бяхме сторили, това би било в интерес на мафията", коментира още Сидеров.

Не, това не са симпатични протести, това са протести с много грозно лице - ето това лице каза, че ще ми извади гърлото и нито един коментатор не каза, че това е укоримо, допълни атакистът и показа от трибуната снимка на човека, който го е заплашил. Той запита: „Заловен ли е, установен ли, ще бъде ли съден за закана за убийство?".

Той се обърна към вътрешния министър с предупреждението, че протестиращите са ангажирани, платени, поръчани вандали, които изпълняват поръчката „опит за държавен преврат" и го попита: „Вие какво правите - отстоявате ли държавността или помагате на анархията?".

„Г-н министър, вие казвате, че не искате да се нагнетява напрежение, но начина по който действат в момента подпомага вандали и терористи", категоричен бе Сидеров и риторично попита: „Защото какво е да хвърляш твърди предмети по народни представители?".

Ако се притеснявате от посланици, поканете един посланик да го замерват с бутилки, камъни и яйца, да видим какво ще ви посъветва, предложи лидерът на „Атака".

Той продължи да атакува министрите с въпроси:
"Питам защо не се задържат и по бързата процедура не влизат за хулиганство хората, които в момента хулиганстват отвън? Защо с 60 000 човека не можете да укротите и да поставите на място и не съдържате хулиганите? Защо органите на реда не задържат тези хулиганстващи елементи?. Нима искате да се стигне до саморазправа, г-жа Златанова, това ли искате?"

„Ако смятате, че е редно да си хулиганстват всеки ден, където, когато и както си искат, значи покровителствате анархията и трябва да си ходите", категоричен бе лидерът на „Атака".

Тях не ги интересуват сметките за ток. Надмогнали са го. Само че мен ме интересуват, аз съм тук за това - да подобрим живота на българския народ. Те не искат подобряване на живота на българския народ. Няма повече място за флиртуване и дипломатични отношения. С терористи не се преговаря. Извършват нарушения по всички букви на закона, а полицията не ги задържа, възмути се Волен Сидеров.

Ако продължавате така, ще се стигне до гражданска война, защото няма как нормалните хора да стоят и да гледат как някой хулиганства - както и когато си поиска, предупреди лидерът на „Атака".

Бездействието на МВР прави така, че да се стигне до нежелани сблъсъци. На наглостта трябва да се отговори с твърдост на закона - не искам нищо повече от това законът да бъде прилаган, без двойни стандарти, за всички, подчерта атакистът.

Кажете ни какво ще се случва, за да знаем какво да правим като парламентарна група, призова Волен Сидеров.

По-късно в кулоарите на НС червеният депутат Антон Кутев бе помолен за коментар
палката, с която Волен Сидеров дойде на работа вчера.

"Всеки депутат трябва да бъде контролиран за имоти, финанси и приходи, но да му се прави физическа проверка на влизане и излизане в Народното събрание е ненужно", посочи той.

Социалистът уточни, че не му се вярва народът да избира „дето се вика луди хора", които да заплашват сигурността на останалите народни представители. Според Кутев през годините е имало съмнения в много аспекти към доста депутати, но това не трябва да е основание да се обсъждат законови рамки, забраняващи депутатите да носят всякакъв вид оръжие в сградата на Народното събрание.

Червеният народен представител допълни, че да се проверява негов колега за оръжие е равносилно на това да бъде заподозрян, че може да стане и да избие депутатите, което само по себе си било абсурдно.