Продължава колективното безхаберие и арогантна демонстрация на безотговорност от страна на институциите по казуса със загиналото 16-годишно момче, стъпило върху капак на шахта на столичен булевард, по който тече ток.

Това заяви в своя позиция до медиите лидерът на БСП - София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов.

По думите му обясненията на кмета Фандъкова по време на пресконференцията всъщност са елементарни оправдания - преразказ на предоставената ѝ информация.

"Не чух отговор, при положение, че поставените на бул. "Иван Гешов" павилиони са незаконни, защо са там. Защо едва сега, когато има отнет млад човешки живот заради несвършена работа от страна на районната администрация и Столична община, издават заповед за премахването им", пита Паргов.

Павилионът на бул "Гешов" регистриран законно в БАБХ

Павилионът на бул "Гешов" регистриран законно в БАБХ

Павилионът е регистриран за първи път в Областната дирекция през 2016 г.

Според него най-важните въпроси, на който ще се търси отговор докрай е: "Кои са конкретните виновници по веригата? Кои са хората, които не са си свършили работата, подходили са немарливо и тяхното безхаберие отне живота на 16-годишно момче? Какви наказания ще им бъдат наложени?

"Искаме ясни и точни отговори. Обясненията, прехвърлянето на топката, опитите за измъкване от ситуацията не са от полза за никого", категоричен е социалистът.

Припомняме, че малко по-рано днес на брифинг в Столична община стана ясно, че нито един от обектите на бул. "Иван Гешов" не е законен и узаконен по надлежния ред. 

Документът в Столична община за павилионите на Гешов: тип "билет за баня", подписан със запетайка

Документът в Столична община за павилионите на Гешов: тип "билет за баня", подписан със запетайка

Последната проверка на шахтата е била в края на 2020 година

По думите на главния архитект Здравко Здравков документът в Столична община за павилионите на Гешов били тип "билет за баня", подписан със запетайка. 

Малко по-късно от БАБХ излязоха с позиция, че въпросният павилион е регистран законно в агенцията.