Не трябва да си мерим политическите дефекти и ефекти. Това заяви председателят на правната комисия Данаил Кирилов по време на обсъждането на кандидатурата на Красимир Влахов за конституционен съдия от квотата на парламента.

Кандидатурата на Красимир Влахов показа една прозрачна процедура на Народното събрание, това пък коментира Цветан Цветанов и не пропусна да захапе държавния глава като призовава Румен Радев да гледа днешната работа на законодателя и да бъде по-внимателен.

Той не е съгласен с критиките на левицата, че има нещо задкулисно.

ГЕРБ представя кандидата си за конституционен съдия
Обновена

ГЕРБ представя кандидата си за конституционен съдия

Първо пред групата на ДПС

ГЕРБ говори за президентство и парламент, а не води дебат за Конституционния съд не защото не иска, а защото не може, заяде се социалистът Крум Зарков. Той не вижда състезателност в кандидатурата на Влахов.

Тази процедура се обезсмисли, когато предложението за тази кандидатура беше подписана от всички парламентарни групи от тази страна и беше в публично заявление подкрепена от ДПС, отчете Зарков.

Левицата и ГЕРБ се заядоха и за социалиста Янаки Стоилов, който се отказа от надпреварата, именно защото не искаше да участва в избор с предизвестен край.

Ще се ръководя от върховенството на закона и Конституцията, обеща пред медиите Красимир Влахов. Увери, че ще изпълнява задълженията си и отхвърли опасенията на левицата, че изборът му е бил предрешен.

Янаки Стоилов оттегли номинацията си за конституционен съдия

Янаки Стоилов оттегли номинацията си за конституционен съдия

Не искал да участва в предизвестен вот