Да не се признаем за виновни по делото на ЕК срещу БЕХ. Това решиха депутатите, които обсъдиха на закрито заседание предложението на депутатите от БСП Жельо Бойчев и Таско Ерменков.

Възложихме на енергийния министър да защити интересите на България и на Групата БЕХ, обясни пред медиите социалистът Таско Ерменков.
Припомняме, делото на Европейската комисия (ЕК) срещу Българския енергиен холдинг (БЕХ) е за възможна злоупотреба с господстващо положение на газовия пазар от страна на дъщерните му държавни дружества "Булгаргаз" и "Булгартрансгаз". В началото на месеца енергийният министър Теменужка Петкова е информирала парламентарната комисия по енергетика, че ЕК е отхвърлила направените от българска страната предложения за поемане на ангажименти и възнамерява да приключи делото със забранително решение, като наложи финансова санкция.

Защитаваме национален интерес и суверенитет и се опитваме да бъдем в полза на държавата за това, за което хората са ни избрали в парламента, подчерта Ерменков.
Задължихме министъра на енергетиката да предприеме всички мерки, за да защити интересите на България и на дружествата от групата на БЕХ, лаконичен бе червеният депутат.

ЕК започна разследване срещу България заради БЕХ

ЕК започна разследване срещу България заради БЕХ

Дали злоупотребява с господстващото си положение на пазара за

Възложихме на ресорния вицепремиер да проконтролира дали министъра си върши работата, допълни Ерменков.

Според него страната ни има ходове и да не допусне излишни разходи. Не се съгласихме да признаем вина, така че няма да се произнасят никакви щети, подчерта той.