Партиите подават сигнали и жалби в РИК-овете и ЦИК за различни изборни нарушения. Сред най-активните жалбоподатели са ГЕРБ. Те сигнализират за агитация на турски в Хасково и Варна. От ПП ГЕРБ-Хасково са пуснали жалба срещу Юзджан Мехмед, който е директор на дирекция „Социално подпомагане" в Хасково и кандидат за депутат от листата на ДПС. В сигнала се посочва, че той води предизборна агитация пред секцията на турски език. Призовавал събралите се около него хора да гласуват с №18 в бюлетината.

За агитация на турски сигнализира и ГЕРБ-Варна. В сигнала до РИК-Варна и Районната прокуратура се посочва, че в ОУ „Васил Левски" граждани със списъци на гласоподаватели извършват агитация на турски. Според жалбоподателите това поражда съмнение за търговия с гласове. ГЕРБ-Варна подаде жалба до полицията и РИК Варна за това, че в село Пчелник, община Долни чифлик, в близост до СИК №8 и №9 е забелязано лице да раздава пари на гласоподаватели, което поражда основателни съмнения за извършване на търговия с гласове.

Общинският координатор на ПП ГЕРБ - Тетевен д-р Мадлена Бояджиева - Ничева сигнализирала за организирано извозване на гласоподаватели до избирателни секции на територията на с. Градженица. Лек автомобил съпровождал леки коли със софийска и търговища регистрация до двете избирателни секции в селото. Те са превозвали пътници, които не са местни жители, но гласуват организирано с временни удостоверения за гласуване по настоящ адрес. Подозренията са, че гражданите са склонявани да гласуват в подкрепа на ДПС.

Представител на ПП ГЕРБ в СИК подал жалба, в която се посочва, че с колата на кмета на село Дагоново, община Белица, се извозват хора до секцията за гласуване. Кметът Страхил Барбунов стои на по-малко от 50 метра от секцията заедно с бившия областен управител Муса Палев и контролират вота на докараните с посочения автомобил лица, пише в жалбата.

Три жалби за нарушение на изборния процес в област Смолян внесоха от предизборния щаб на Коалиция „БСП-лява България". Едната жалба е срещу Митко Далаков - служител на община Доспат, който е застанал пред избирателната секция в село Змеица и привиква избиратели от ромски произход. Свидетели са потвърдили, че общинският служител агитира хората да гласуват за определена политическа сила, включително чрез купуване на гласове.

Втората жалба е срещу Керана Басмаджиева от град Чепеларе, която  без отличителни знаци и без надлежна легитимация обикаля в непосредствена близост пред секционните избирателни комисии - от 223800001 до 223800006 в град Чепеларе и извършва предизборна агитация.

Трета жалба за нарушения на изборния процес  депозира Коалиция „БСП-лява България" в Районната избирателна комисия - Смолян. В жалбата се посочва, че Емил Кехайов от с. Чавдар, община Доспат, без отличителни знаци и без надлежна легитимация е застанал пред секционната избирателна комисия в село Чавдар и привиква избиратели като ги агитира да гласуват по определен начин. „Имаме основание да мислим, че извършва и купуване на гласове и призоваваме да се извърши незабавна проверка и да се предприемат съответните мерки", се казва в жалбата.