Партиите си споделиха изборните визии, но не се разбраха. Това стана ясно на брифинг след срещата за изборното законодателство, която левицата инициира с останалите формации.

От всички поканени само от ГЕРБ не дойдоха на срещата. Има обаче идея да се създаде анкетна комисия, която да избистри изборните визии на партиите. 

ГЕРБ не искат да бързат с изборните правила

ГЕРБ не искат да бързат с изборните правила

От БСП сменяли часа на срещата за Изборния кодекс и за това ГЕРБ не отишли

Местните избори минаха и в тях имаше редица проблеми, подчерта червеният лидер. Според Корнелия Нинова именно работа на депутатите е да гарантират през изборното законодателство честността и прозрачността на изборите. Червените оставали отворени за разговори с управляващата партия. Искането ни за машинно гласуване, за машинно преброяване, за изчистване на списъците изисква много голяма експертиза, посочи лидерът на БСП.

Тази Временна комисия трябва да разгледа изборните проблеми и да направи предложения за решение, които да влязат в залата като общи предложения за промени в ИК.

БСП кани на дебат за Изборния кодекс

БСП кани на дебат за Изборния кодекс

Поканине са всички останали парламентарни групи

Не бива да се променя сега действащата норма за 100% машинно гласуване, да търсим вариант за машинно преброяване и начини за изчистване на списъците, убедена е социалистката. Идеята била да се гарантира честен и прозрачен вот и да се даде възможност на всеки български гражданин да работи спокойно.

От ДПС са съгласни, че има проблем с Изборния кодекс. Пороците на Изборния кодекс са видими от цялото общество, обяви Йордан Цонев от ДПС. Вместо анкетна комисия обаче изборните правила може да минат през правна комисия. Все още се обмисля правилния вариант.

Румен Радев разтревожен от броя недействителни бюлетини

Румен Радев разтревожен от броя недействителни бюлетини

Свиква среща с ЦИК, МВР и политически сили