ГЕРБ не виждат необходимост от създаване на анкетна комисия за изборните правила. Правната комисия има достатъчно правомощия, заяви пред медиите в кулоарите на парламента председателят на ПГ ГЕРБ Даниела Дариткова. Депутатите от управляващата партия нямат нищо против да обсъждат изборните правила, уточни тя.

Това може да се случи, след като имаме официалните доклади на ЦИК за тези избори, за да можем да се позовем на проблемите , които те са установили, изтъкна тя. Прибързаното поведение няма да бъде в полза на вземането на устойчиви и конструктивни решения, убедена е Дариткова. 

Партиите виждат различни проблеми в Изборния кодекс

Партиите виждат различни проблеми в Изборния кодекс

Само ГЕРБ не присъстваха на инициираната от левицата среща

Своите идеи депутатите от ГЕРБ ще предоставят на опозицията. Разбирам, че госпожа Нинова е една амбициозна лидерка, която изпревари с тази среща даже президента Радев, коментира Дариткова, визирайки днешната среща на червените и анонса от държавния глава за разговор за изборните правила. 

По отношение на изборните правила не смятам, че трябва да се бърза, коментира Даниела Дариткова.

Партията й щяла да търси консенсусни решения, които да отразяват обективните проблеми. ГЕРБ не дошли на срещата днес с червените, защото левите няколко пъти сменили часа на разговорите. 

БСП кани на дебат за Изборния кодекс

БСП кани на дебат за Изборния кодекс

Поканине са всички останали парламентарни групи