Държавният глава Румен Радев ще свика среща на представителите на Централната избирателна комисия, МВР и политическите сили във връзка с отстъплението от честността на изборния процес, който той наблюдава на провеждащите се в момента избори. Президентът Радев даде своя глас на балотажа в София.

Държавният глава призова отново всички граждани на България да дадат своя глас на изборите, за да не допускат купеният или корпоративният вот да определят тяхното бъдеще.

Големият брой недействителни бюлетини, както и множеството сигнали компрометират самото доверие в изборния процес, според Румен Радев, а това е отстъпление от честността на изборния процес. Държавният глава отново разкритикува нежеланието за въвеждане на машинното гласуване, което би елиминирало голяма част от грешките и недействителните бюлетини, но и би върнало доверието в изборите.

Депутатите се заеха да отменят машинното гласуване
Обновена

Депутатите се заеха да отменят машинното гласуване

На извънредното заседание събраха кворум

Масово българите не отиват да гласуват, защото нямат доверие, че техният глас ще бъде отчетен коректно, според президентът, който не смята недействителните бюлетини са протестен вот.

Много по-слаба избирателна активност в София, Варна и Пловдив

Много по-слаба избирателна активност в София, Варна и Пловдив

Това показват данните на "Галъп интернешънъл"