Президентът Румен Радев заради честите си пътувания се откъсвал от действителността. Така премиерът Бойко Борисов отговори на критиките на държавния глава, че той самият той бяга от отговорност за избора на нов главен прокурор. 

Радев щял да реши за Иван Гешев не под натиск

Радев щял да реши за Иван Гешев не под натиск

Няма да действам под натиск, от която и да е страна, заяви държавният глава

Когато говориш за върховенство на закона, трябва да го спазваш, категоричен бе Борисов. По мнението му президентът Румен Радев бил нарушил изборните правила с агитация. Говорел за лидера на една партия, а с казаните неистини подвеждал избирателите.

Само трима във Висшия съдебен съвет (ВСС) били от ГЕРБ. БСП и ДПС, които гласували за Радев, имали мнозинство в съвета.

Йезуитски президентът му прехвърлил отговорността, смята Борисов. Премиерът иска да се промени законът така, че правосъдният министър да не може да кадрува във ВСС. 

Сотир Цацаров: 10 са обвиняемите кандидати за местна власт
Обновена

Сотир Цацаров: 10 са обвиняемите кандидати за местна власт

9 снети имунитета, има още 5 предложения

Не искам в този ден да мисля какво му е в главата, каза ядосано Борисов по адрес на Радев.

Гласувах за тези, които ще продължат да правят от "Младост" до АМ "Тракия" Южната дъга, заяви преди това премиерът в коментар за днешния изборен ден. Министър-председателят допълни, че е гласувал за тези, които са решили кризата с боклука и са направили най-добрия завод в Европа, метрото, парковете, фонтаните. "За тези гласувам аз. Всичко останало сме го гледали преди", заяви още Бойко Борисов. Той се надява днес да има голяма избирателна активност, защото хората сами решават съдбата си.

Премиерът Борисов гласува на местните избори в Банкя, където и получи подарък от сподвижниците си.