Партия ВОЛТ ще остане извън коалицията ПП-ДБ. Решението е взето на извънредно заседание на политическия борд на партията. Това съобщиха от ВОЛТ в отворено писмо.

ПП Волт е част от коалиция ПП-ДБ от самото ѝ създаване за изборите за 49-то Народно събрание през април 2023. ВОЛТ бе и мандатоносител на Продължаваме Промяната преди 3 години за изборите за 47-то Народно събрание, когато беше гласуван и кабинета Петков.

От партията отбелязват, че преди изборите за 50-ото НС, ДБ и Продължаваме промяната са водили разговори за коалиция, в които не са участвали представители на ВОЛТ. Според партията ДБ са искали ВОЛТ да не бъде част от коалицията, но ПП са отказали.

ДСБ остават в коалицията ПП-ДБ

ДСБ остават в коалицията ПП-ДБ

Искат ясно подписване на политическо споразумение

От партията посочват, че ДБ са успели да наложат мнението си след заплахи си за напускане на коалицията. От ВОЛТ поясняват, че е имало три основни проблема. Това са избираемите места, участието на Волт в коалициония съвет на ПП-ДБ и включване в коалиционното споразумение нa регламент, уточняващ с кои партии и коалиции не бихме работили в предстоящото 51-Народно събрание.

В отвореното си писмо ВОЛТ посочват, че никога не са имали претенции към коалицията за избираеми места или получаването на субсидия. Те допълват, че са поискали среща с другите три партии от коалицията, но са получили отговор единствено от ПП.

Партията свиква извънреден национален съвет този петък за да обсъди създалата се ситуация и да предприеме нужните стъпки за участието си на предстоящите избори на 27 октомври 2024г.

"Да, България" остава с ПП-ДБ,  връща поне 100 000 загубени избиратели
Обновена

"Да, България" остава с ПП-ДБ, връща поне 100 000 загубени избиратели

Това се казва в позиция след проведеното тази вечер заседание на националния съвет