Политическа партия Волт призова ПП-ДБ да върнат втория мандат неизпълнен, с оглед на турбулентните събития от изминалите дни. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Политическият борд на ПП Волт посочва, че ПП-ДБ е единствената алтернатива за развитието на България като нормална европейска държава. Според Волт, която е част от коалицията ПП-ДБ няма антикорупционно и проевропейско мнозинство в 50 НС.

ПП Волт е на мнение, че коалицията трябва да върне втория мандат неизпълнен, веднага след връчването му от президента Румен Радев.

Партията предлага коалицията да проведе спешен коалиционен съвет за обсъждането на стратегия за участие в предсрочните избори за 51 Народно събрание с фокус надграждане на коалицията и представяне на ясни решения пред избирателите за връщане на нормалността в живота на българските граждани и българската политика.

От там настояват и за полагането на максимални политически усилия от страна на коалицията за по-бързото приемане на България в Еврозоната.

Политическият борд номинира Венцислава Любенова - съпредседател на ПП Волт, и Настимир Ананиев да представляват формацията в коалиционния съвет на коалиция ПП-ДБ.

Припомняме, че ПП-ДБ се превърнаха във втора политическа сила, след като Делян Пеевски изключи 17 депутати от парламентарната група на ДПС. ПП-ДБ неколкократно се обявиха, че ще бъдат опозиция и няма да подкрепят правителство.

ПП-ДБ изненадани и прецакани - вече са втора политическа сила в 50 НС

ПП-ДБ изненадани и прецакани - вече са втора политическа сила в 50 НС

Трябва да поемем инициатива за това да се опитаме да създадем мнозинство и правителство