ПП-ДБ изненадани и прецакани от това, че вече са втора политическа сила. Поне това излиза от реакциите в кулоарите на парламента от членове на коалицията.

Нали не смятате, че сме готови с отговора, коментира за News.bg лидерът на ДСБ Атанас Атанасов, попитан какво ще предприеме формацията. Но в същия момент партиите се създават и съществуват, за да се борят за властта, изтъкна Атанасов. Ние като парламентарно представена политическа сила трябва да поемем инициатива за това да се опитаме да създадем мнозинство и правителство, категоричен бе Атанасов. Това чакат хората от нас, посочи той.

Ако иска да ни прецака Пеевски, той ще направи точно това, коментира и Лена Бориславова след изключването на верните на Доган депутати, с което групата на ДПС намаля и ПП-ДБ вече са втора политическа сила.

А на въпрос дали и как ще реагират ПП и ДБ, които са на различно мнение дали да се реализира втория мандат, Бориславова каза: "Рано е да се коментира." Александър Симидчиев също се оказа изненадан от това, че е депутат вече от втората сила в Народното събрание.

Не може веднага, след като нещо е обявено, ще имаме план, ще поговорим в групата и ще ви кажем, заяви той.

Делян Пеевски изхвърли Чакъров и група от ПГ на ДПС

Делян Пеевски изхвърли Чакъров и група от ПГ на ДПС

ДПС вече не е втора парламентарна група и няма да получи мандата