Народна партия "Свобода и достойнство" (НПСД) проведе своя редовен Национален координационен съвет (НКС), участие в който е взело както ръководството на партията, така и областните координатори, общинските председатели, кметове и общински съветници на политическата формация.

НКС е утвърдил решението на Изпълнителния политически съвет (ИПС) от 20 септември за свикване на редовен национален конгрес на НПСД, който ще се състои на 27 ноември в София. НКС е одобрил и броя на делегатите, които ще участват в конгреса и определи работните комисии за подготовка му.

Членовете на НКС заявиха, че ще работят безусловно за победата на кандидатите за президент и вицепрезидент на Реформаторския блок Трайчо Трайков и Съби Събев.

НКС на НПСД е взел решение да отстрани временно Веселин Пенев от ръководния орган на партията ИПС. Като основен мотив за това решение, НКС посочи действията на компетентните органи по изясняване на законосъобразността и целесъобразността на действията на Пенев, в качеството му на областен управител на град София.