На думи много хора твърдят, че са евроатлантици, но на дела не са. Тази позиция изрази от трибуната на Народното събрание депутатът от "Демократична България" Мартин Димитров в декларация от името на парламентарната група. Той е ядосан заради провала на промените в Кодекса за застраховането поради липса на кворум. На дела продадоха мача два пъти, обвини той евроатлантиците, които не отишли на заседанието в петък, както и в понеделник. Създава се огромна пречка за влизане на страната ни в Еврозоната, предупреди Мартин Димитров и заподозря зад това други цели. Проблемите на застрахователния сектор не се решават в последните шест години заради ГЕРБ, обвини синият депутат.

Как може ГЕРБ да се определят за евроатлантици, а да спъват членството в Еврозоната. За да няма кворум, има договорка между ГЕРБ, ДПС, БСП, БВ и "Възраждане", заподозря Димитров. Той е готов по всяко време да свика заседание на икономическата комисия и да се реши проблемът.

Вече има сигнали, че инфлацията е решим проблем, но се създал умишлено втори проблем. Измислила се темата за поскъпването на Гражданска отговорност. Цената на застраховката зависела от стотици фактори.

Скандал на комисия без кворум: Кой ще вдига двойно гражданската и кой ни пречи за еврото?

Скандал на комисия без кворум: Кой ще вдига двойно гражданската и кой ни пречи за еврото?

Заседанието на комисията се преобрази в своеобразна кръгла маса

Ако изпуснем влака сега, не се знае кога ще има нова покана за нас, подчерта той. Цената за това, че сме изпуснали влака сега, може да бъде жестока, предупреди Мартин Димитров. Според него това ще са загубени години за страната ни.

Провалът на Еврозоната е провал на България, изтъкна народният представител. Помислете за България и да хванем последния влак, настоя още той.

Служебен кабинет не можел да ни вкара в Еврозоната

Служебен кабинет не можел да ни вкара в Еврозоната

Около 30% е сивият сектор у нас