Президентската администрация раздаде на медиите и CD-та с аудиозапис на разговора между президента Първанов и финансовия министър Симеон Дянков.

Припомняме, скандалът се разрастна, след като от президентството разпространиха стенограма на срещата.

Парламентарният секретар на на държавния глава, Бойко Радоев, занесе на шефа на НС Цецка Цачева поисканите от нея документи от разговора Дянков - Първанов.

В подписан и подпечатан плик са изпратени придружително писмо, заверена стенограмата от разговора и диска с аудио запис от разговора на двамата.

Съдържанието на плика бе представено в присъствието на медиите.

За да няма съмнение, на случаен принцип от множеството дискове, ръката на репортера на news.bg определи кой диск да бъде изпратен на Цецка Цачева.

Междувременно лидерът на БСП Станишев определи като истерична реакцията на управляващите при публикуването на стенограмата от срещата между президента и финансовия министър.

СДС поиска още стенограми от Първанов:
разговора му с шефа на Газпром
преговорите около съставяне на Тройната коалиция
Още...

Според лидерът на БСП темата се преекспонира, за да се затъмнят и извадят от дискутиране съществените проблеми като финансирането на здравеопазването.

Тези циркове позволяват да не се говори какво става с безработицата", добави още Станишев.

По думите му политиката на управляващите рекетира бизнеса и генерира вълна на излизане на фирми в несъстоятелност, което още повече увеличава нивото на безработица.

Това са истинските проблеми, подчерта Станишев.