Нека правителството се занимава с тази тема, аз мисля да се посветя на друго", заяви президентът Георги Първанов по повод продължаващите полемики около посланическия скандал.

Попитан дали правителството на Бойко Борисов не проявява двоен стандарт, като решава да отзове посланиците-агенти, а запазва министър Божидар Димитров, държавният глава отговори:

Няма да продължавам с тази полемика, считам, че това е недостойно в момент, в който, както чувам, други са проблемите на България".

„В момент, в който здравеопазването е в кома, има реален спад в доходите на хората, имаме проблеми в образованието, науката и другите социални системи, да се занимаваме с един такъв проблем, мисля че не сме на нивото на отговорността, която са ни възложили нашите избиратели", изтъкна още Георги Първанов.

Тази тема за мен не е нищо повече от ново издание на онова, което направи преди 20 години Стоян Ганев, което може би започна г-жа Румяна Желева наскоро, но не й стигна времето, а може би и размах, за да го реализира", допълни държавният глава.