Кандидатът за кмет на София от НДСВ Антония Първанова подкрепя въвеждането на електронно управление в Столичната община.

Първанова е разговаряла днес по тази тема с Франс Де Брюн, директор към Генерална дирекция "Информационно общество и медии" на Европейската комисия по време на официалното представяне на резултатите от проекта "Интеграционна система на електронното правителство" в резиденция "Бояна", съобщи БТА.

Франс Де Брюн се е ангажирал да направи връзка с други европейски столици, в които успешно е въведено електронно управление и обслужване на гражданите.

Електронното управление на Столичната община ще направи администрирането прозрачно, а качеството на услугите за гражданите ще се подобри чувствително, като предпазва от корупционни практики. Проектът на Първанова ще обхване всички услуги, които се предоставят от общината на гражданите и бизнеса.

Предполага се, че системата ще улесни максимално връзката между гражданите и бизнеса с общинската администрация и ще пести време и пари на клиентите.