ученициСекретарят на комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Пещера Галина Воденичарова е била освободена по взаимно съгласие. Това съобщи кметът Стелиян Варсанов, цитиран от „Дарик".

Припомняме, по време на състезанието „Координация, разум и действие" учениците в Пещера трябваше да сглобят партийния девиз „Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни". За всяка решена спортна логическа и историческа задача децата получаваха по една дума от него.

Проявата беше организирана под патронажа на депутата от ГЕРБ Красимира Симеонова. В последствие, обаче, се оказа, че идеята е била на Воденичарова, което е и председател на местната структура на младежкото ГЕРБ.

Кметът на Пещера вчера заяви категорично, че ще бъде безкомпромисен, ако се докаже вина при проверките по повод скандала. Подобно мнение изрази и премиерът Борисов. Просветният министър Сергей Игнатов пък заяви, че освен два погазени закона, в случая има и тежко морално нарушение.

Извънредната сесия на Общинския съвет във връзка със скандала е насрочена за четвъртък. Очаква се на нея да бъдат изслушани всички страни - депутатът д-р Красимира Симеонова, кметът на града Стелиян Варсанов и училищни директори.