Патриотите защитиха подалия оставка здравен министър Николай Петров. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров коментира и че групата нямало да предлага някой, който да поеме неговия пост.

"Не търсим такава квота, това министерство е грижа на ГЕРБ", посочи Сидеров. Те да намерят и да излъчат човека, който е най-добър за тази позиция, "смятам, че ще го направят", настоя Сидеров. Министър Петров е много добър специалист, който наистина беше загрижен да направи нещо, коментира той първата оставка в кабинета Борисов 3.

Здравният министър подаде оставка

Здравният министър подаде оставка

Борисов я прие

Премиерът, по думите му, в този случай действал принципно. Макар и да има само съмнение, приказки и слухове, премиерът предпочитал да изчисти съмненията, обясни лидерът на Атака.

Това е пример за управление, в което не се правят компромиси, похвали още националистът действията на Борисов. Иначе, според него, здравният министър трябва да е преди всичко мениджър. Националистът критикува сгрешената здравна система, в която болниците били превърнати в търговски дружества. Медицинските услуги не са търговия, те са конституционно право и задължение на държавата, категоричен бе той.

Министри научили от медиите за оставката на Петров

Министри научили от медиите за оставката на Петров

Ивайло Московски: Няма сериозни щети по железниците в Бургаско