От коалиция "Обединени патриоти" предлагат промени в Наказателния кодекс (НК) които дават възможност на честните и почтени хора да защитят имота и достойнството си. Това заяви от трибуната на парламента зам.-председателя на ОП Искрен Веселинов.

След дискусия, предложението беше прието на първо четене в парламента.

Основното изменение на НК е, че отбраната при незаконно нахлуване в дома, ще е ненаказуема. Той припомни редица случаи на нахлуване в домовете на беззащитни хора, които не могат да се защитят от взломаджиите заради закона.

Много е важна тази материя, не бива повече да се неглижира, съгласи се Павел Шопов от "Атака", които са в същата коалиция. Според него ако се приемат промените, това ще е най-важното законодателно решение.

Валери Симеонов изтъкна, че законът е извървял дълъг път. Материята е изключително сложна, смята той. Има рискове за извършване на престъпление под прикритието на неизбежна отбрана, според някои мнения. Текстовете са балансирани, похвали се той. Предлагаме ви защита на живота, изтъкна лидерът на НФСБ.

Джамбазки настоява за либерализация на оръжията за самоотбрана

Джамбазки настоява за либерализация на оръжията за самоотбрана

Иска ясна политическа воля и решимост, за да се промени законодателството, да отговоря на изискванията на времето и обществените потребности

Посегателствата върху живота заради дребни суми ни прави длъжници на обществото, категоричен бе Симеонов. В Лондон през 18-ти век в центъра са издигани бесилки, за да бесят слугини, които са откраднали едно пени от господарите си, даде Валери Симеонов.

30 години най-вече в малките населени места безчинстват определени групи върху възрастните хора, върху имуществото, върху собствеността, върху личността, включи се и Юлиан Ангелов.

30 години за съжаление и българската съдебна система, и българските политици реагираме твърде толерантно на тези проблеми, допълни депутатът.

Три НПО-та внесоха подписка за разширяване на обхвата на неизбежната самоотбрана

Три НПО-та внесоха подписка за разширяване на обхвата на неизбежната самоотбрана

Подписката е организирана от националистически сдружени

Той настоя българските политици да поемат своята отговорност и да застанат зад хората. От ГЕРБ поискаха определени промени преди второ четене. Валери Симеонов се ядоса, защото реши, че няма да получи подкрепата на герберите.

Докато искате промени на парче, хора стават на парче, изтъкна лидерът на НФСБ. В крайна сметка и депутатите от ГЕРБ застанаха зад промените. Единодушно със 106 глава бяха приети промените в НК.

Патриотите от ВМРО: Служителите на реда трябва да могат да стрелят при самозащита!

Патриотите от ВМРО: Служителите на реда трябва да могат да стрелят при самозащита!

Българските граждани трябва да имат право да защитават здравето, живота и собствеността си!