44 млн. лева уредиха патриотите за довършване на оградата с Турция в района на река Резовска в Бургаско. С това се похвали лидерът на НФСБ Валери Симеонов на брифинг в парламента.

Довършването на преградното съоръжение по цялата граница в рамките на тази година бе сред условията патриотите да останат подкрепящ фактор в управлението.

Симеонов е провел разговор по темата с финансовия министър Владислав Горанов и са се разбрали. Финансист номер 1 е уверил, че ще даде парите. За договорката е уведомен и министър-председателят Бойко Борисов.

Симеонов използва трибунката, за да изрази благодарностите си, както и надежда оградата да бъде изградена до края на годината.

Патриотите искат още да се укрепи оградата, построена от предишния кабинет. В момента има изградени над 130 километра, обясни Симеонов. До края на юли още 40 километра ограда по границата ще бъде завършена.

Всички, които имат желание, могат да заповядат да се снимат с нас за поколенията, с тази покана към медиите завърши брифингът на патриотите.