Водната криза в Перник е символът, под който ще мине първото заседание на Народното събрание днес. За Обединени патриоти обаче най-важната тема е общество ли сме или има социалната разруха, умишленото окалване и принизяването на институциите ни превръща в сбор от мразещи хора.

Това каза от парламентарната трибуна в декларация на групата Обединени патриоти Искрен Веселинов.

По думите му виновниците за кризата в Перник са десетки, а вината е допусната през много години, докато се бездейства - от тези, които управляват, и тези, които са опозиция.

За патриотите обаче - по-важна е социалната сфера.

"Не минава ден без показно убийство, правим се, че не забелязваме, а социалната политика създава социопати, а чувството за безнаказаност е голямо", каза Веселинов.

По думите му благодарение на Обединени патриоти има първи плахи стъпки в правилната посока, социалните помощи да са обвързани с работа.

"Трябва системен подход, държавна политика заради кризата в този сектор, не глад, не жажда, а войната е между гетата срещу обществото", категоричен бе депутатът от ОП.

Затова за патриотите приоритет остава борбата срещу маргинализация на ромските общности, за което оръжие трябва да е образованието, обхват в училищата, задължително предучилищно образование, плащане на таксите на детските градини от държавния бюджет, връщане на "Родинознание" и патриотизъм в училище, изчистването на образованието от джендър и антибългарската идеология, възраждане на военното обучение, отряди за опазване на обществения ред, промени в Наказателния кодекс и Закона за административните наказания.

Патриотите обещават и продължаване на борбата срещу монопола на банките, да се приеме Законът за гражданската несъстоятелност, да се премахне вечния длъжник. Приоритет остават и доходите на възрастните.

"Не смятаме да напускаме управлението, защото ще влезе ДПС и корупцията ще се изведе на по високо ниво", каза в заключение Искрен Веселинов.