"Родопите са прекрасна българска крепост и няма да допуснем някои да си позволява по брутален начин да се разправя с гражданите в Родопите. Родопите не са и няма да бъдат бастион на ДПС, колкото и да им се иска на някои политически лица там".

В това бе категоричен депутатът от Обединени патриоти Александър Сиди на брифинг в Народното събрание във връзка с оказван натиск на директора на средното училище в Рудозем - Сийка Кирякова.

Според Сиди това, че от ДПС са спечелили изборите в Рудозем не им дава право по никакъв начин да кадруват по този брутален начин срещу хората в региона. Ние ще направим всичко необходимо да спасим Сийка Кирякова от позорно уволнение от директорския пост в училището, с което да не бъде превзет последният бастион в община Рудозем, подчерта депутатът.

По думите на Сиди върху Кирякова се оказвал тежък политически натиск в последните няколко години от страна на кмета от ДПС, а това се случвало с мълчаливото съдействие и съгласие на ГЕРБ. Подавани били десетки сигнали от Кирякова към отговорните институции, но натискът не спирал.

Само за последните 3 години, откакто тя е станала директор в училището са извършени 54 проверки по най-различни сигнали. ВМРО няма да допусне някои да си позволява да се разправя с гражданите в Родопите. Едни от обясненията били, че училището и директорката не се справяли правилно.

За това от Обединени патриоти ще поставят въпроса пред МОН, ще изложат всички аргументи и факти и ще поставят изискването да се спазва законът, да се защитят правата на един директор, показал качества, запазил високите стандарти на образованието и да се пресече опитът на местните дерибей да се намесват в сфери, които представляват държавен прерогатив.