По време на предизборната кампания някои от позициите на ГЕРБ се промениха, което означава, че можем да намерим общ език. Това обяви патриотът Валери Симеонов по повод преговорите с партията на Бойко Борисов за съставянето на бъдещото правителство.

Симеонов коментира политическата обстановка пред журналисти в Съдебната палата, където се яви като свидетел по делото срещу Алексей Петров и още двама души.

Симеонов отказа да коментира думите на Владислав Горанов, който призова Симеонов да не се опитва да се превръща в Радан Кънев.

ГЕРБ не преговарят за премиера, той е Борисов
Обновена

ГЕРБ не преговарят за премиера, той е Борисов

БСП никога не е била евентуален партньор на ГЕРБ, посочи Горанов

Поводът за изказването на Горанов е тезата на Валери Симеонов, че не би трябвало Бойко Борисов да е премиер.

"Този въпрос ще го коментирам с ГЕРБ", отсече Симеонов и подчерта, че през медиите като Горанов няма намерение да преговаря с тях.

Запитан дали има разнобой между патриотите и ГЕРБ, Симеонов подчерта: "Ние сме коалиция от три партии, а те са една партия. Нормално е да има различия."

По думите му, това негово схващане за това дали Борисов трябва да бъде премиер или не не е толкова важно. Важно според Симеонов е дали може да се сформира правителство и държавата да се извади от кризата. "В едни преговори всеки е склонен на някакви отстъпки", заяви патриотът, но не посочи какви отстъпки са склонни да направят те.

За съставянето на следващо правителство той се определи като реалист. Освен това изтъкна и, че управлението е въпрос на програми, а не някой си да стане министър или министър-председател.

Кога ще бъдат следващите разговори Симеонов не каза, тъй като и самият той не знаел. "Чакаме, на повикване сме, държим си включени телефоните. Като получим СМС, веднага хукваме", подчерта той.

Докато отговаряше на журналистическите въпрос в Съдебната палата, Симеонов съзря Радан Кънев в коридора на палатата. "А, това не е ли Радан Кънев, я го вижте", каза Симеонов и се обърна с вик към подалия оставка като лидер на "Нова република" с думите: "Радане, объркаха ме с тебе".

Накрая Валери Симеонов призова медиите да отидат при Радан Кънев: "Изпуснахте страхотно ценно изказване на Радан Кънев", заключи той.