Бойко Борисов и Делян Пеевски предложиха нови радикални мерки за справяне с кризата на сигурността, свързана с мигрантския поток.

Пресцентърът на ДПС съобщава за вкарването на два законопроекта в Народното събрание, с които 1264 щатни служители да се включат към граничната полиция и охраната на бежанските центрове, с цел засилване на охраната по границата. Законопроектите вече са качени на сайта на НС.

Промените в Закона за МВР и Закона за администрацията предвиждат обезпечаване и мобилизиране на полицейските сили. От ДПС заявяват, че подсиленият граничен контрол е в резултат от притеснения за националната сигурност при безпрецедентния мигрантски поток.

Допълнително, от партията посочват нуждата от решителни мерки заради напрежението в последната седмица и зачестилите сблъсъци между български граждани и чужденци.

Над 100 задържани за кратко в София тази нощ

Над 100 задържани за кратко в София тази нощ

СДВР призовава да не се поддават на пропаганда за насилие на расова основа

Припомняме, че общинските съветници от ГЕРБ/СДС в София поискаха свикване на извънредно заседание на Столичния общински съвет по тема "Сигурност" за предприемане на незабавни мерки. Причината бе случаи на насилие в столицата, в които са участвали и чужди граждани.

Депутатът от ГЕРБ Теменужка Петрова, след консултациите с президента Румен Радев, презентира също предложенията на Бойко Борисов и Делян Пеевски, прекъсвайки въпросите на журналистите към Мария Габриел и нейните отговори.