Делян Пеевски е изпратил сигнал до и. ф. главен прокурор Борислав Сарафов за истинността на твърдението на изключения от ДПС Джевдет Чакъров относно среща между КОНПИ, НАП, министъра на финансите и трето лице, на която е наредено да започнат проверки на депутати от т.нар. ДПС без Пеевски, съобщиха от пресцентъра на Движението за права и свободи.

В сигнала си Пеевски изразява тревога и необходимост от установяване на фактите и обстоятелствата, свързани с евентуалното допускане от съответните органи на нерегламентирани взаимодействия и контакти с отделни политици, както и създаването на предпоставки за използването на институциите за решаване на вътрешнопартийни лични амбиции.

Припомняме, че по-рано днес Джевдет Чакъров каза, че е имало среща между КОНПИ, НАП, министъра на финансите и трето лице, на която е наредено да започнат проверки на депутати от т.нар. ДПС без Пеевски и попита кой е инициатор на тази среща.

И още: Имало ли е външен човек по време на срещата, каква е причината точно тези 25 души да бъдат подложени на скрининг? Какви са предпоставките наложили извършването на тези проверки? Каква е причината точно сега да се разпоредят тези проверки? Инспирирани ли са тези проверки от конкретни политически лица?

Джевдет Чакъров пита "Кой" им изпратил НАП и КОНПИ

Джевдет Чакъров пита "Кой" им изпратил НАП и КОНПИ

ДПС без Пеевски се усети, че институциите се използват като бухалки