Депутатът от ДПС Делян Пеевски „захапа” в кулоарите министър председателя по темата за спряната поръчка за магистрала Хемус, като посочи обаче, че тази тема не го интересувала.

Аз по слухове не работя, изтъкна депутатът от ДПС.

Помолен да коментира факта, че лично премиерът Борисов разпространява "тези слухове" за спрения търг на магистралата, Пеевски заяви категорично: „Премиерът е хубаво сега да се погледне в огледалото и да види дали не вижда Прокопиев и кръга Капитал в него.”

Депутатът от ДПС явно визира видео карикатурата на Чавдар Николов, посветена на публикацията в немското издание „Шпигел", в която журналист нарича Делян Пеевски „Еърбекът на корупцията в България". Няколко дни по-късно българи емигранти във Великобритания, попитаха Бойко Борисов: „Виждате ли в огледалото Пеевски, когато погледнете себе си?"

В началото на пленарния ден, отново в кулоарите, Пеевски коментира, че не се интересува от забраната да пътува в Турция.

Не съм виждал тази забрана, а вие виждали ли сте я, зададе регоричен въпрос Пеевски и към журналисти.

Депутатът не е притеснен от скандала, който се развихри около него и почетния председател на ДПС Ахмед Доган и евентуалната забрана да пътуват до южната ни съседка.

Попитан дали търси информация по този въпрос той каза: "Не не търся, не ме интересува."

Припомняме, след изтичане на информацията по медиите за налична забрана да влизат в Турция за депутата Делян Пеевски и почетния председател на ДПС Ахмед Доган се разгоря дискусия по темата и за националната сигурност. Депутатите дори извикаха в парламентарна зала външния министър Даниел Митов.

Да докладва обаче дойде зам.-външния министър Валентин Порязов, който призова Турция да предостави бързо информация по случая.Никакви конвенции обаче не задължават друга страна да предоставя подробности по такава информация, стана ясно още в парламентарна зала.