Продължава размяната на остри реплики в задочен стил между председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски и министър-председателя Николай Денков. Поводът сега - думите на Денков от по-рано днес преди заседанието на Министерски съвет, че партиите (ГЕРБ и ДПС), неподкрепили бюджета на Здравната каса вчера в комисия, поставят под риск здравето на хората.

"Как го е решил Денков, че ще останем без бюджет? Той като какъв се бърка в работата на парламента? Има определени неща, разглеждаме ги, няма нищо фатално, ще има бюджет на НЗОК. Да не се напряга прекалено премиерът, да си върши другата работа, която не си върши", остро отговори на Денков Пеевски.

И гарантира на въпрос на News.bg - между първо и второ четене ще бъдат направени сериозни промени в бюджета за здраве, който ще бъде подкрепен тогава от ДПС.

И продължи - хората в страната бедствали дни без електричество, докато Денков не вършил никаква работа. "Четири дена той не прави нищо. (...) Да започне да работи. Рейтингите следите ли ги? Той има по-нисък рейтинг от кабинета на Виденов."

"Срокът му изтече, след 3 месеца няма да е премиер", продължи с острите думи в посока "Дондуков" 1 депутатът от ДПС.

Като "популизъм" определи Пеевски намеренията на президента Радев да наложи вето на закона за бюджета, като същевременно бе категоричен - ДПС няма да подкрепи идеята за продажба на държавна земеделска земя.

"Мога да отида за месец да пробвам и ако има успехи и рейтингът е по-голям, може и да остана", иронично преповтори народният представител предложението си той да заеме премиерския пост, ако Денков не може да се справи.

ДПС не подкрепили предложението на "Възраждане" за създаване на временна анкетна комисия в НС, която да разследва сигналите за натиск срещу министъра на електронното управление Александър Йоловски, идея, лансирана първоначално именно от Пеевски, защото смятат, че парламентът не е разследващ орган. "Не искам ДПС да участва в този популизъм, затова се отказах".

Борисов не иска реплика в диалога на високо равнище Денков - Пеевски

Борисов не иска реплика в диалога на високо равнище Денков - Пеевски

Да оставим тези момчета да спорят помежду си