120 лева върху пенсиите под прага на бедността иска Хасан Адемов от ДПС. Това стана по време на второто четене на актуализацията на бюджета на ДОО. Инфлацията отдавна е изяла предложенията, които се правят в момента, изтъкна той от парламентарната трибуна. Властта предлагала, по думите му, модернизирано швейцарско правило за актуализацията на пенсиите. Няма модернизирано швейцарско правило, изтъкна депутатът. Той настоява за справедливост в пенсиите.

482 лева е трябвало да стане минималната пенсия според предложението на ДПС, според лидера на партията Мустафа Карадайъ. Той обвини червените, че не са приели тяхното предложение. Добавката от 120 лева да важи до края на годината е предложението на формацията. ДПС ще подкрепи предложенията, които връщат някаква справедливост.

Осем пъти е нараснал дефицитът в бюджета на ДОО
Обновена

Осем пъти е нараснал дефицитът в бюджета на ДОО

Едни пенсионери ще получат 60 лева към пенсията, а други - 130 лева

Хората, които са се осигурявали по-малко и заради това имат по-ниски пенсии, получават бонус, заяви Георги Ганев от ДБ в коментар на предложението. Според него не е честно спрямо тези, които са се осигурявали повече. И съдбата на парите остава в нашите ръце, на депутатите, противопостави се Ганев.

Искам да не зависи от нас, а всичко да си изчислява по формули и правила, пожела си Ганев. Той иска бюджетът на НОИ изобщо да не се разглежда от депутатите, а системата да е стабилна.

120 лева добавка към пенсиите е социална мярка, не се даде Мустафа Карадайъ.

Гьоков: Това е възможният бюджет на ДОО

Гьоков: Това е възможният бюджет на ДОО

Все още министърът не знае дали пенсионерите ще успеят да си вземат увлечението в нормалния срок от 1 юли