У нас темата Македония е била табу. Тази позиция изрази пред БНТ президентът Петър Стоянов.

За честванията в РСМ той благодари на службите, че са предотвратили сблъсъци.

Доказателствата са на наша страна, смята той и подчерта, че интелигентните хора в РСМ го знаят. Важен е въпросът защо внуците и празниците на българка в Македония не искат да имат нищо общо с България. Нямаме цялостна политика към РСМ, смята Петър Стоянов. По-важни от договорите са чувствата между хората в двете страни, според него. Трябва да се поддържат добри отношения между хората тук и в РСМ.

Вицепрезидентът: Само с гаранция за правата на българите в РСМ, страната ще има място в ЕС

Вицепрезидентът: Само с гаранция за правата на българите в РСМ, страната ще има място в ЕС

Новото разпределение на мандатите в НС показва колко обезлюдява България, според Илияна Йотова

Той смята, че не трябва да се сърдим на македонците, че са били подложени на пропаганда. Затова настоя за по-спокоен тон от наша страна.

Петър Стоянов не вижда защо някой македонец да каже, че е българин, след като у нас политиците не могат да сформират правителство. За политическата криза сме си виновни сами, по мнението му.

В ЕС няма да загубим суверенитета си, изтъкна още експрезидентът. Русофилството, американофилството, германофилството свършват там, където започва националният интерес, смята той.

25% от българите са склонни да емигрират

25% от българите са склонни да емигрират

Това показва проучване на Галъп Интернешънъл

Трябва да сме на страната на морала, каза Петър Стоянов по отношение на войната в Украйна. Според него е правилно, че политиците са признали, че сме пратили оръжие за Украйна.

Служебните кабинети са краен вариант, коментира още той.

Стоянов смята също, че не трябва да сменяме модела на държавно управление. Не бива да бъдем крайни, категоричен бе той. Промяната в Конституцията няма да ни реши проблемите, допълни Петър Стоянов. Трябва да вървим напред, стига сме мрънкали, настоя още бившият президент.

Георги Първанов против президентска република и референдум за нея

Георги Първанов против президентска република и референдум за нея

Безпринципните коалиции станали повече напоследък