От години БСП е със силно накърнен международен имидж. Тази тенденция допълнително се влошава. Това заяви пред БНР евродепутатът Петър Витанов.

Според него общите неща между европейска, световна левица и БСП стават все по-малко. Той поясни, че случващото се напоследък дава антидемократичен отпечатък на партията.

Този антиевропейски характер, който започваме да придобиваме, с посланията, които излъчваме. Това са безспорно доста плашещи и притеснителни сигнали, които се наблюдават. Това създава един имидж, който е неблагоприятен, каза Витанов.

Евродепутатът съзря опит да бъдат очернени социалистите, които бяха изгонени от партията. Не се е търсил никакъв конфликт. Нямаше нищо преднамерено, режисирано или дирижирано, подчерта Петър Витанов за случилото се на 50-ия конгрес на БСП.

Като своя грях той определи това, че е критикувал ръководството. ако продължаваме по този начин, резултатите на БСП ще се влошават, добави Витанов.

Според социалистът БСП трябва да изглежда демократична, за да се върне сложността на тази партия с различните идейни течения. БСП трябва да възстанови своя проевропейски обли. Въпрос на време е не просто да бъдем реабилитирани, а да участваме във вътрешнопартийния живот, уточни той.

Нинова говори за Путин и АЕЦ, заглушават я викове "Оставка"

Нинова говори за Путин и АЕЦ, заглушават я викове "Оставка"

Лидерът на левицата иска активност в дискусията и да се говори по същество за пътя на БСП