Българският премиер Кирил Петков се е срещнал с македонския министър на външните работи Буяр Османи по време на Дипломатическия форум в Анталия. За това съобщи македонският дипломат във Фейсбук.

Политическата воля и духът на искреност и откритост, които преобладават в срещите досега, са истинската посока и се очаква те да доведат до взаимно приемливи решения по въпросите, които се в интерес и на двете държави, написа Османи в социалната мрежа и допълни, че основната тема в началото на разговора е била войната в Украйна и как тя се отразява върху сигурността на Западните Балкани и в Европа.

Според него евроинтеграцията вече се е превърнала във въпрос на сигурността и само положителната стъпка в тази посока ще допринесе за общата сигурност и сигурността на целия европейски континент.

Ердоган похвали Петков за борбата с корупцията
Обновена

Ердоган похвали Петков за борбата с корупцията

Премиерът се срещна с турския президент в Анталия

Османи посочва, че двамата са постигнали съгласие, че "пряката комуникация на политическо и експертно ниво е ефективен метод и той ще продължи да се използва в контекста на задълбочаване на отношенията и вдигането на нивото на политическия диалог".

Петков и Османи са изразили удовлетвореността си от динамизирането на двустранното сътрудничество чрез дейността на работните групи, както и от предложенията, произлизащи от работата им. Обсъдени са предложения за напредък и сътрудничество в повечето области.