Във връзка с поставения от депутата от ДСБ Атанас Атанасов въпрос към министъра на вътрешните работи Румен Петков за назначаването на Жоро Стоицев за директор на дирекция „Оперативно издирване", Атанасов изказа от парламентарната трибуна съмнението, че МВР е укривало информацията за безобразния случай при който двама полицаи стреляха на посоки в гората и убиха възрастен човек.

Атанасов посочи, че Стоицев е подал оставка заради този инцидент и че тогава в България е бил еврокомисаря Фратини и повече от денонощие се е криела информацията, за да не разбере Фратини какво се е случило. Атансаов изказа недоумение, че именно Жоро Стоицев е назначен за директор на службата, която прилага СРС-проследяването и поиска аргументация от министър Петков. От своя страна Румен Петков категорично отрече МВР да е укривало информация. Той каза, че гарантира за две години и по лично мнение смята, че в последните 5-6 години няма криене на информация.

„Няма случай да е била крита или спестявана информация," категорично зави Петков и допълни, че в конкретния случай информацията е била представена своевременно.

Относно качествата на полк. Стоицев Петков изтъкна, че той не е бил наказван по време на своята работа, а многократно е бил награждаван с отличия на министерството.

Жоро Стоицев е честен почтен човек с много и силно чувство на отговорност и ясно изразени професионални качества, заяви Петков. Той изтъкна, че в службата в миналото са нанасяни тежки кадрови погроми.

За съжаление в резултат на определени действия в миналото и до ден днешен от тази служба изтича информация и то към престъпния свят, каза Петков и категорично заяви, че иска начело на службата да бъде волеви човек и тя не просто да отговаря на законовите си правомощия и задължения, а да бъде ефективна в работата си за обществото.

Няма служител, от когото да се е изисквала преданост към министъра под каквато и да била форма, категорично зави Румен Петков. Това време искрено се надявам да е умряло 2001 г , добави той.