Като неоснователни определи съпредседателят на "Промяната" Кирил Петков критиките на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов от по-рано днес, че много от министрите в кабинета не вършат работата, за която са избрани. Припомняме, че Борисов намекна и за предстояща сериозна ротация по върховете на отделни министерства, когато дойде реда на ГЕРБ да излъчи премиер.

"Виждате как министър-председателят Денков минава криза след криза напълно успешно, видаме как министърът на регионалното развитие спира 4 млрд. поръчки и пуска по най-прозрачния начин новите поръчки. Виждаме как министърът на финансите успя от минус 6 процента да стигнем 3 процента дефицит само за няколко месеца. Това, което мога да кажа на г-н Борисов, че би трябвало да бъде доста горд, че подкрепя това правителство", заяви Петков.

Петков предупреди още - когато стане време за ротация, Борисов следвало да бъде наясно, че без ПП/ДБ не може да смени когото и да е. "Трябва и двете партии да са съгласни, че някои министър трябва да се смени."

Пеевски за кабинета: Виждаме много неща, нека дойде ротацията

Пеевски за кабинета: Виждаме много неща, нека дойде ротацията

Но вотът на недоверие - "пропиляно време"

Бившият премиер коментира и предстоящия след седмица вот на недоверие, иницииран от "Възраждане", БСП и ИТН. Според Петков "Възраждане" и ИТН били много деструктивни и се чудили откъде да изкарват несъществуващи проблеми.

"Не вярвам някой българин в момента да иска да се ходи на поредни избори. Те (опозицията) просто се чудят как да бъдат актуални преди местните избори", смята Петков.