До края на септември има планирани стрелкови учения на Огневи комплекс „Батмиш" край Сливен, напомниха от общинската администрация, цитирани от sliveninfo.com.

Стрелби с максимална височина на траекторията 2 000 м ще има днес, на 8 септември, както и в петък - 9 септември.

Следващите занятия са на 14, 15, 20, 27 и 28 сeптември от 08:00 до 14:00 часа. Учението ще се изпълнява на полигона на бившата 13-та танкова бригада - Сливен.

Обикновето при подобни мероприятия се уведомява и гражданската авиация, и населението да избягват преминаване в близост до полигона.

За да не се допускат инциденти, живущите в този район трябва да се съобразяват с предупредителните табели и да не навлизат в забранителните зони“, заяви инж. Снежана Кънева, началник отдел "Сигурност и управление при кризи" в Община Сливен.

Тя напомни на собствениците на ферми, че трябва да предприемат и адекватни мерки за защита на животните си. В интерес на общата сигурност е да се предприемат мерки за безопасност и е препоръчително да се споделя информацията с близки и съседи. Целта е се насърчава бдителността по отношение на потенциална заплаха или риск.