"Имам готовност да направя трето служебно правителство". Това заяви президентът Росен Плевнелиев в отговор на въпрос по време на десетата среща между бизнеса и държавата. "Но не искам", поясни той.

Малко преди това премиерът Борисов посочи огромните негативи на едни предсрочни избори и коментира, че: "На президента едва ли му се прави трети служебен кабинет”.

"Виждам научени въпроси в българската политика", подчерта държавният глава. Той припомни 2013-2014, когато имало безпринципно противопоставяне. "Като държавен глава имам повече опит", сподели Плевнелиев.

Сегашното управление не било четворна коалиция, а управление „2 +1+ 1” и това за момента било работещо управление. Партиите си научили уроците, смята държавният глава.

Виждам партии, които развяват чужди знамена, вместо българското, притеснен е обаче държавният глава. Смутен е и от национализма и популизма в Европа и да не се случи той у нас.

Росен Плевнелиев е притеснен от кризата с тероризма. "Тероризмът започва там, където се е провалила интеграцията", изтъкна той.